Fiske

Vida känt

Fisket i Saxnäs med omnejd är vida känt. Hit återkommer gäster år efter år eller besöker området för allra första gången. Hos oss kan ni få tips inför dagens fiske och köpa fiskekort, boka en fiskeguide eller flugfiske på något av de kvoterande flugfiskesträckorna vi förmedlar. Fiskecentrum har också en välsorterad butik med fiske- och friluftsutrustning.

Sommar

Stilla vatten eller rinnade vatten. Skogslandet eller fjäll. Här är det stor variation på fiskemöjligheterna. Övre Fiskonbäcken och Ransarån är mycket populära kvoterade flugfiskevatten som ofta kräver att man bokar sitt fiskebesök i god tid. Njaka, Stekenjokk, Marsån, Kultsjöån, Gikasjön och Kultsjön är andra exempel på områden och fiskevatten som många besöker.

Vinter

Vintertid är röding i fokus. Visst kan en och annan öring också hugga med det är vitfenan som lockar fiskare ut på isarna. Säsongen startar i november när den första isen lägger och sträcker sig fram till juni månad då de högt belägna sjöarna fortfarande är isbelagda. Ransarn, Kultsjön och Satssjön är några sjöar som är populära.

Se fiskepaket